Black Boys zet stap richting toekomst

Black Boys heeft een aantal weken geleden Ate Breeuwsma (foto) als nieuwe hoofdtrainer aangesteld. Hij wordt met ingang van het seizoen 2016-2017 de opvolger van Jappie Booij, die aan het eind van dit seizoen een punt achter zijn activiteiten als hoofdtrainer zet. Ate Breeuwsma was eerder actief als jeugdtrainer bij SV Mulier en ONS Boso Sneek en traint nu de jeugd van Scharnegoutum ’70, Bij die vereniging bekleedt hij evenals eerder bij ONS ook de functie van assistent-trainer.

Verder heeft de club voor een periode van drie jaar afspraken met Richard Venema gemaakt. Richard gaat in die tijd de cursus UEFA C volgen en fungeert komend seizoen als hoofd jeugdtrainer en als trainer van het tweede elftal. Verder is Black Boys voor twee jaar een overeenkomst met Rinze Idzinga aangegaan. Ook hij gaat de cursus UEFA C volgen en zal bij Black Boys als assistent van Ate Breeuwsma gaan fungeren. Verder zal hij waar mogelijk Richard bij het tweede elftal assisteren.

Tenslotte is Black Boys zeer verheugd te kunnen meedelen, dat zowel Erwin de Vries als Alex de Jong komend seizoen de cursus pupillentrainer gaat volgen.