Black Boys opent bekerbal

Een forse’ stap richting de KO-fase zette Black Boys in de eerste bekerduels van vorig seizoen. Na prima overwinningen op FC Harlingen en THOR lukte het in de laatste poulewedtrijd tegen GAVC echter net niet om die te bereiken. Dat bekeravontuur volgde toen op een aantal goede oefenwedstrijden, waarin derdeklasser SC Franeker werd geklopt en waarin men tweedeklasser Lemmer tot de laatste vijf minuten redelijk eenvoudig kon bijbenen.. Met die prestaties tankten de “Men in Black” toen in ieder geval veel vertrouwen voor de naderende competitie. Hoe Black Boys er nu voor staat is echter één groot vraagteken, want de selectie van trainer Ate Breeuwsma werkte tot dusverre nog geen enkel oefenduel af.

Sterker nog, in verband met de late vakanties in het noorden en de Sneekweek mocht Breeuwsma in de afgelopen weken nog geen enkele maal zijn volledige keurkorps op de training verwelkomen. Zo onderwierp zich afgelopen vrijdag slechts een klein deel van de toch al niet zo brede selectie aan de oefenstof van de oefenmeester. Die gebrekkige voorbereiding zou de ploeg wel eens kunnen opbreken, te meer omdat sterkhouder en all-time topscorer Erwin de Vries zich in de coulissen van sportcentrum Schuttersveld heeft teruggetrokken en alleen nog in geval van nood op het toneel verschijnt. Verder zou “aankoop” Dennis Niemarkt vanwege andere beslommeringen nog niet volledig beschikbaar zijn.

In dat kader is de eerste bekerwedstrijd tegen LSC 1890 2 misschien wel een geluk bij een ongeluk, want hoewel de kwaliteiten van de reservisten van “the Blues” beslist niet onderschat mogen worden, lijkt dat op papier niet de meest onaangename tegenstander om voor het eerst de kicksen uit de lederwas van Janssen Sport te halen. Vooral ook omdat de hoofdmacht van de “oude dame” op hetzelfde tijdstip tegen GAVC bekert (zie hiervoor).. Hoewel de reserves van “the Blues” in het afgelopen seizoen in de beker behoorlijk aan de weg timmerden, biedt dat Black Boys wellicht toch mogelijkheden om de eigen reputatie als cupfighter ook dit seizoen in stand te houden.

​Die reputatie leidde vorig seizoen zoals hiervoor al werd vermeld, weliswaar niet tot een vervolg, maar in het jaar daarvoor haalden de “All Blacks” wel de toen ondoorzichtige kokertjes van de KO-fase. Op basis van die resultaten zijn we toch geneigd om Black Boys ondanks de gebrekkige voorbereiding voor het bekerduel van komende zondag met de favorietenrol op te zadelen. Wanneer de ploeg, die dan ongetwijfeld meer trainingsarbeid in de benen heeft, die rol weet waar te maken, dan kan de “Equipo Negro” in deze jaargang wellicht opnieuw voor een stuntje zorgen.