Black Boys JO13 – Tzummarum

Om 10.30 uur fluit de scheidsrechter voor de eerste keer en begint de wedstrijd tegen Tzummarum. Bij Black Boys staan met Nick en Juian, beide afkomstig van IJVC uit IJlst, twee nieuwe leden aan de aftrap en die heten we natuurlijk van harte welkom bij onze mooie club.

Zij zien, dat al na twee minuten spelen het eerste doelpunt valt. Demian de Vries zet  Black Boys op voorsprong, maar het antwoord van Tzummarum liet niet lang op zich wachten en al redelijk gauw kwamen de gasten langszij. En dat ondanks dat het spel zich voornamelijk op de helft van Tzummarum afspeelde en Black Boys ook genoeg kansen kreeg. Het vizier stond in de meeste gevallen echter nog niet op scherp, maar dat was anders bij nieuwkomer Nick. Hij zette Black Boys andermaal op voorsprong, maar nog voor rust moesten de “All Blackjes” een tweede tegentreffer incasseren, waarmee de ruststand op 2-2 werd bepaald.

Na de rust was het spel aan de zijde van Black Boys wat rommeliger en dat bood Tzummarum de gelegenheid om voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong te nemen (3 -2). Black Boys liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan en Simon zorgde na een duel voor de goal met twee spelers en de keeper van Tzummarum voor de verdiende gelijkmaker. Hierna mocht Auke na een overtreding een vrije trap nemen. Hij draaide de bal vervolgens knap richting de bovenhoek, maar waar iedereen hem al telde en de keeper van Tzummarum al geslagen was, kwam de bal tegen de lat. In plaats van 4-3 werd het vervolgens 3-4, maar andermaal toonde Black Boys veerkracht en die werd vijf minuten voor tijd beloond, toen Wesley uit een vrije trap van Auke de 4-4 liet noteren.

Dat werd tevens de eindstand van de wedstrijd, waarin Black Boys veruit de betere was. De ploeg had echter het geluk niet aan zijn zijde, want veel pogingen gingen of net naast, of belanden op de paal of op de lat. Als onze Boys iets trefzekerder waren geweest, dan had een overwinning er zeker ingezeten. In ieder geval kan er dan nog veel meer gescoord worden, maar al met al mogen we heel tevreden zijn. Goed gedaan Toppers!