Black Boys G1 succesvol vanaf penaltystip

Op zaterdag 29 oktober jl. nam Black Boys G1 deel aan de Special Olympics in Heerenveen, Met dank aan correspondent Remco Remery kan het volgende verslag op deze website worden gepubliceerd.

Onder prachtige weersomstandigheden vertrok de ploeg om 8.15 uur vanaf Sportcentrum Schuttersveld. Spelers en begeleiding hadden er allemaal super veel zin in en melden zich eerst bij het zwembad van sportstad Heerenveen, waar de officiële opening plaats vond. Vervolgens zette Black Boys G1 koers naar de velden van v.v. Nieuweschoot en nadat het Fries volkslied was gespeeld en de Black Boys-vlag was gehesen, begon het toernooi.

In de eerste wedstrijd tegen HS ’88 speelde Black Boys prima, maar het openingsduel ging niettemin met 2-0 verloren. Tegen Asser Boys nam Black Boys dankzij een prachtig uitgespeeld doelpunt een 1-0 voorsprong, maar uiteindelijk moest de ploeg toch zijn meerdere in de Drenten erkennen (1-3). Dat  laatste was ook het geval tegen v.v. BATO (4-0) en Heerenveense Boys G2 (4-1), te meer omdat de ploeg in die wedstrijden toch een beetje vermoeid was en omdat de ervaring ontbrak. Black Boys G1 beëindigde het toernooi derhalve als vijfde, maar keerde uiteindelijk wel met een prijs huiswaarts. De “All Blacks” liet zich bij de penaltybokaal namelijk niet onbetuigd en sleepten vanaf elf meter de eerste prijs in de wacht.

Daarmee kwam een einde aan een enerverende dag, waarin de ploeg door middel van wedstrijden de nodige ervaring opdeed en die met dank aan de trainers de boeken ingaat als een absolute topdag.