Black Boys G1 kampioen

In een competitie met in totaal 7 teams is Black Boys G1 in haar eerste competitie ooit direct kampioen geworden! Een competitie met een aantal erg verre uit wedstrijden waarin de basis werd gelegd voor het kampioenschap.

De kampioensrace begon op 11 maart van dit jaar in Marum, tegen de plaatselijke vv. Deze eerste competitiewedstrijd ooit voor het G team van Black Boys werd overtuigend met 0-6 gewonnen! Daarna werd met maar liefst 4-8 gewonnen bij Asser Boys en ook Heerenveense Boys werd met 1-5 aan de zegekar gebonden.

Pas op 22 april was de eerste thuis wedstrijd, wat ook gelijk het eerste puntverlies opleverde. Er werd op het Schuttersveld met 3-3 gelijk gespeeld tegen Rolder Boys. Na dit gelijke spel leerde een rekensom dat er nog maar één overwinning nodig was om het kampioenschap veilig te stellen, dit zou dan thuis moeten gebeuren tegen HS’88. Helaas kon dit team niet komen en moest het op 20 mei gebeuren tegen Gorecht. Helaas was het voor Gorecht tevens organisatorisch niet haalbaar om naar het Schuttersveld af te reizen, waardoor ook deze wedstrijd in eerste instantie werd uitgesteld.

Gelukkig kwam er dan toch een verlossend telefoontje op 19 mei, de dag voor dat de wedstrijd gespeeld zou worden. De KNVB had besloten dat Black Boys G1 de wedstrijd reglementair gewonnen had en daardoor kampioen is!

Daarom is er op 24 mei een wedstrijd gespeeld tussen Black Boys G1 en een samengesteld team van Black Boys 1 en 2. Op een schitterende zomeravond is deze wedstrijd gespeeld. In de eerste helft was het nog wat aftasten voor Black Boys G1, maar in de tweede helft werd er in een zinderend spektakel met 9-5 gewonnen van het team van onder andere  leider Tim Pas en trainer Robby Terpstra.

Na deze leuke wedstrijd was het tijd voor de huldiging. De gemeente Sud West Fryslan vond dit kampioenschap ook erg bijzonder en daarom kwam wethouder van Sport, Durk Stoker, de prijsuitreiking voltooien. Alle spelers en trainers kregen een mooie medaille en aanvoerder Marcel kreeg uit handen van wethouder Stoker een mooie trofee uitgereikt. Hierna klonken de kurken en was het een mooi feest op sportpark het Schuttersveld!

Volgend jaar zal het G-elftal zijn kampioenschap verdedigen en daar kan het alle support bij gebruiken! Houdt daarom Facebook en de website in de gaten voor het laatste nieuws en het actuele speelschema.  Hiernaast staat VV Blackboys altijd open voor vrijwilligers die samen met het G-elftal willen bouwen aan een sportieve en succesvolle toekomst! Bent u hierin geïnteresseerd of heeft u vragen? Laat het dan weten via info@vvblackboys.nl

Black Boys G1 bedankt de volgende sponsoren voor hun support;

nr1logokopie logo_cappadocia logo_aukezandstra