Black Boys F1 – SWZ BOSO Sneek F4

SNEEK – Vandaag stond alweer de 4e wedstrijd van onze kleine BlackBoys helden op het programma.

De eerste echte stadsderby voor onze kleine (fanatieke) pupillen tegen Sneek Wit Zwart F4. De spanning was wel eens waar om te snijden, want de wedstrijd voorafgaand aan deze stadsderby,
Werd met 2-3 verloren tegen IJVC. Zou het vandaag dan wel eens mogen lukken? 1 puntje? of misschien wel 3!
De kleine B-Boys lieten er in elk geval geen gras over groeien, want na het eerste fluit signaal gingen de kleine beentjes op zoek naar de openingstreffer.
En die kwam er! Uit een corner van Jayden Vlegels via de voet van de keepster, werd deze in het doel gewerkt…..1-0. Blackboys ging door….en ook de 2-0 viel, ditmaal door een mooie actie van Justin de Jong.
Met Giovanni Vlegels op doel in de eerste helft, probeerden de kleine Boys de 0 tegen tot stand te houden, maar dit mocht helaas niet lukken….2-1.
Rust!…….na een behoorlijke dosis pep talk, en een flinke beker Limonade naar de 2e helft. Ook in de 2e helft gingen de kleine vuurvreters door,
En dat wierp zijn vruchten af. het was een droge schuiver van Djaro Bosma die voor de 3-1 zorgde. Met Danny van Delden op doel, werd de 3-1 voorsprong prima verdedigt. Maar na lang het doel schoon te hebben gehouden, moest de 3-2 dan toch vallen. Ditmaal vanuit een vrije trap tegen. Met nog maar 10 minuten te gaan, was het echt billen knijpen om de 3 punten bij de Boys te houden. Vlak voor het einde moest Mauro de Vries nog even flink,
Aan de handrem trekken, een verdedigende botsing met de tegenstander was dan ook onontkoombaar. Maar hiermee werd een gelijke stand wel voorkomen.
Wat een vreugde na het eind signaal. De eerste overwinning was dan ook een feit!!
Met aan de kant van het veld een heleboel blije papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en natuurlijk de leiders en trainers, verdient gewonnen!!!
Klaar voor de komende wedstrijd, en op naar de volgende overwinning!!!
Met vriendelijke voetbal groet;
Erwin de Vries (trotse papa van Mauro).