Black Boys 2 schrijft historie

Black Boys 2 heeft woensdagavond op het kunstgras van IJVC in IJlst historie geschreven. Het behaalde na een zenuwslopende penaltyreeks tegen Nieuweschoot de halve finale van de beker.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Black Boys, maar het schot van Michael Jansen leverde de goalie van Nieuweschoot geen problemen op. Paar minuten later moest Harmen Koopmans wel voor de eerste keer vissen. Doordat de verdedigers van de thuisploeg te laat stapten voor buitenspel had de aanvaller van de gasten een vrije doortocht richting goal: 0-1.

Black Boys werd hierna beter, maar verder dan een schot op de lat van Chris Stoelwinder kwam het in de eerste helft niet meer. Na de rust kwam Black Boys via diezelfde Stoelwinder op 1-1 na een scrimage voor de goal van Nieuweschoot. Harmen Koopmans blonk daarna nog eenmaal uit door een bal uit de kruising te tikken waardoor penalty’s een beslissing moesten gaan brengen.

De eerste vijf werden door Snehal Puri, Tim Pas, Michael Jansen, Jordi Albada en Dennis Kempen binnengeschoten, maar ook de gasten mistten niet. Toen de zesde strafschop van Nieuweschoot wel werd gemist klaarde Jacob Verwer het klusje waardoor Black Boys voor het eerst in de geschiedenis naar de halve finale van de beker is.

Opstelling Black Boys: Harmen Koopmans; Oetse de Jong (65. Kelvin Abelsma), Richard Nieuwland, Jordi Albada, Vincent Dijkstra (45. Jacob Verwer); Chris Stoelwinder (81. Stefan Obbink), Tim Pas, Lolle de Jong, Antonino Serra(70. Dennis Kempen); Michael Jansen, Robby Terpstra (65. Snehal Puri)

De winnende strafschop van Jacob Verwer