Black Boys 2 neemt revanche in Harlingen

Black Boys 2 heeft zondag tegen Harlingen 3 revanche genomen voor het eerdere verlies dit seizoen op eigen veld. Op sportpark Vierkantsdijk werd het 1-3.

De formatie van trainer Richard Venema begon aftastend aan het duel. Ook Harlingen geloofde het wel en dus speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Black Boys was de eerste die een spelden prikje uitdeelde maar het schot van Antonino Serra belandde op de lat.

Ook Harlingen kreeg hierna een dot van een kans, maar doelman Harmen Koopmans zag de spits oog in oog de bal voorlangs schuiven. Vlak voor rust namen de gasten dan toch de leiding. Aanvoerder Tim Pas ondernam een lange rush en die eindigde alleen voor de Harlinger goalie waarna hij de bal tegen de touwen schoot.

Met vier verse wissels in het veld ging Black Boys in de tweede helft op zoek naar een ruimere voorsprong. Maar bij een fantastische volley van Robby Terpstra spatte de bal uiteen op de kruising. Even later trof ook Jelmer Wijnstra met een geplaatste bal de lat.

Vrij onverwacht kwam Harlingen daarna op 1-1. Uit een ingooi van de thuisploeg bleef de bal hangen waarna via via de spits ineens makkelijk kon binnenschuiven. Black Boys rechtte zijn rug door via Snehal Puri al snel weer op een 2-1 voorsprong te komen. De wedstrijd werd vlak daarna beslist doordat Jelmer Wijnstra goed anticipeerde op een geweldige bal van achteruit van Kelvin Abelsma. Black Boys 2 hervatte de competitie zodoende met een overwinning

Ook Black Boys 3 boekte een overwinning. Om 11 uur stond het met slechts 9 man tegenover Dronrijp. Dit omdat een aantal mensen zich hadden verslapen en dus niet aanwezig was. Toch sleepte het op wilskracht een 5-2 overwinning uit het vuur. Iets wat een groot compliment waard is!

Volgende week is het tweede vrij en speelt het derde de derby tegen SWZ Boso Sneek 5 om 11 uur op het Schuttersveld.