Black Boys 2 naar kwartfinale beker

In een enerverend duel heeft Black Boys 2 zondag de kwartfinale van de KNVB Beker gehaald. Op bezoek bij Asser Boys werd het 2-4.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan het duel. Het belang om de volgende ronde stond dan ook voorop. Het duel speelde zich dan ook voornamelijk af op het middenveld. Na een half uur spelen gooide Black Boys de schroom van zich af, maar ontbrak de eindpass om tot echte kansen te komen.

In de tweede helft was het wel al snel raak. Na een scrimmage voor de goal van de thuisploeg was het Robby Terpstra die de bal gedecideerd tegen de touwen schoot. Niet veel later kwamen de gastheren middels een in de ogen van de Boys goedkope penalty op 1-1. Dat had ook meteen na de 1-0 kunnen gebeuren maar doelman Harmen Koopmans hield zijn ploeg met een aantal fantastische reddingen op de been.

Opnieuw was het Terpstra die zijn ploeg aan de leiding bracht. Na een corner van Snehal Puri kopte de spits van dichtbij raak. Dit deed Terpstra na de 2-2 nogmaals waarna invaller Jelmer Wijnstra voor het slotakkoord zorgde: 2-4. 

In de volgende ronde treffen de manschappen van trainer Richard Venema competitiegenoot Nieuweschoot 3. Het heenduel in de competitie werd met 2-4 winnend afgesloten. De kwartfinale zal gespeeld worden op woensdag 1 maart om 20.00 uur op het Schuttersveld