Nabeschouwing Black Boys 1 – SC Franeker 1(oefenwedstrijd)

De formatie van trainer Jappie Booij nam het ter voorbereiding op het seizoen 2015-2016 vanavond op tegen Sc. Franeker, de ploeg die de “All Blacks” vorig seizoen in een extra serie wedstrijden de weg naar de derde klasse versperde.

De kersverse derdeklasser begon beter aan het duel en dicteerde de eerste fase. Niettemin kwam de Black Boys-defensie met Sander de Vries in de goal die fase schadevrij door en naarmate het rustsignaal naderde werd het spelaandeel van de thuisclub groter en beter. Dat zette zich na de thee door en twee fraaie aanvallen leverden evenzo vele malen succes op. Bij de eerste was het Erwin de Vries, die de gave voorzet in twee keer achter de goalie van Sc. Franeker werkte en bij de tweede was diezelfde goalie kansloos op een inzet in de korte hoek van Elroy de Meer. In die fase was Black Boys de bovenliggende partij en afgezien van een paar plaagstootjes van de zijde van de bezoekers bleef dat de rest van het tweede bedrijf zo. Daarin had Black Boys gemakkelijk nog een aantal malen kunnen scoren, maar een vrije trap van Tolga Yilmaz werd evenals later een inzet van Lars Niemarkt door de keeper van Sc. Franeker tot hoekschop verwerkt, Tussen die pogingen door was er ook nog een goede mogelijkheid voor de na lang blessureleed terug gekeerde en overigens prima spelende Raymond Adelsma, doch zijn inzet verdween rakelings over de lat. Derhalve bleef het in deze wedstrijd met twee gezichten (eerst een beter Sc. Franeker en later een bij vlagen goed spelend Black Boys) bij 2-0.

Komende zondag gaat Black Boys op bezoek bij een andere promovendus, te weten v.v. Lemmer. De wedstrijd oo sportpark Lemstervaart begint om 14.00 uur.

Black Boys – Sc. Franeker 2-0 (0-0)
Doelpunten:  1-0 Erwin de Vries (56.), 2-0 Elroy de Meer (64.)