AVC Sexbierum – Black Boys JO13

De eerste wedstrijd van de competitie voerde Black Boys JO13, in oud Hollands Black Boys D1, naar Sexbierum voor de wedstrijd tegen de lokale voetbaltrots AVC. Het was een vroegertje, want de wedstrijd begon om kwart over tien en dus was het om een uur of kwart voor negen verzamelen geblazen.

Aangekomen in Sexbierum bleek, dat we tegenover jongens stonden, die door de bank genomen twee koppen groter waren dan de onzen, maar dat is nu eenmaal de consequentie als je in deze competitie uitkomt. De “All Blackjes” lieten zich hierdoor echter niet ontmoedigen en namen door een doelpunt van Auke brutaal de leiding. AVC wist die achterstand echter nog voor rust om te buigen in een 2-1 voorsprong.

Hoewel niet geheel bekend is, wat Nellie in de pauze met de jongens heeft gedaan, maar na rust gooide Black Boys alle schroom van zich af en al redelijk snel na de limonade maakte onze ploeg gelijk. AVC raakte hierdoor een beetje van slag en Black Boys wist hier optimaal van te profiteren. Na de gelijkmaker liepen “onze mannen” dan ook snel uit naar een 2-5 voorsprong. Vervolgens werd het net als in de eerste helft, behoorlijk spannend, want AVC vond door twee doelpunten de aansluiting (4-5) en maakte zich op voor een zinderende slotfase. Die werd echter toch niet zo spannend als verwacht, omdat Black Boys de voorsprong wist uit te breiden naar 4-6 en dat werd uiteindelijk ook de eindstand.

Al met al een verdiende overwinning na een harde wedstrijd, waarin onze jongens het nodige te verduren kregen. Menigeen zal morgen dan ook wel hier en daar een blauw plekje hebben. De jongens verdienen echter een groot compliment, omdat ze niet hebben opgegeven, zijn blijven knokken en zo de eerste drie punten mee “in the pocket” naar Sneek namen.